Tolon ke!

Een dansconcert door Serge Aimé Coulibaly & Faso Danse Théâtre

Afgelopen jaren heeft Faso Danse Théâtre pulserende bewegingen, geïnspireerd door het ritme van het menselijk hart, steeds meer geïncorporeerd in de choreografische taal van het gezelschap. Terwijl deze evolutie aanwezig is in de meest recente voorstelling C LA VIE (2023), blijft artistiek directeur Serge Aimé Coulibaly samen met zijn dansers de mogelijkheden onderzoeken om pulserende bewegingen op te nemen in spektakels en choreografieën die openstaan voor een spontane deelname van het publiek.

Parallel aan het uitbreiden van het choreografisch vocabulaire, experimenteert het gezelschap met verschillende formats en mogelijkheden om zijn creaties in alternatieve ruimtes aan diverse doelgroepen te vertonen. Na een uitgebreid repertoire aan spektakels voor grotere podia te hebben opgebouwd, creëert FDT een reeks kleinschaligere vormen die buiten de conventionele theaters kunnen worden gepresenteerd, op plekken zoals openbare pleinen en culturele centra. Het idee achter deze nieuwe ontwikkeling is om directe interactie en co-creatie met het publiek mogelijk te maken.

De eerste in de reeks van deze participatieve, semi-geïmproviseerde spektakels die op iedere locatie kunnen worden opgevoerd, ongeacht de technische condities, is een “gedanst concert” Tolon ke (Laten we ons verheugen). In dit stuk communiceren en delen vier dansers, begeleid door zowel opgenomen muziek als een live gitaar, hun energie rechtstreeks met het publiek door middel van beweging en ritme. De toeschouwers, aangemoedigd door de artiesten en de muziek om met hun geïmproviseerde bewegingen bij te dragen aan de choreografie, worden coauteurs van een unieke voorstelling, een gezamenlijke viering waarin dans, muziek en het pulserende ritme van menselijke harten één worden.

Serge Aimé Coulibaly

Faso Danse Théâtre
  • Genre: Dans
  • Creatie & uitvoering: Serge Aimé Coulibaly, Sayouba Sigué, Jean Robert Koudogbo Kiki, Ida Faho, Bibata Ibrahim Maiga
  • Muziek: Patrick Kabré

Kalender


Datum Groep Productie Locatie Organisatie
Er zijn geen evenementen in deze maand