Serge Aimé Coulibaly

“Serge Aimé Coulibaly est l’un des chorégraphes les plus engagés de sa génération qui promène sur le monde un regard aiguisé et bienveillant pour nourrir une danse qui puise à toutes les sources.”
– 
La Biennale de la Danse Lyon –

Faso Danse Théâtre werd opgericht in 2002 door Serge Aimé Coulibaly.
Doorheen al zijn creaties, 10 tot op heden, verkent de Belgisch-Burkinese choreograaf complexe thema’s met als doel een reële positieve dynamiek te creëren. Zijn inspiratie is geworteld in de Afrikaanse cultuur en zijn kunst engageert zich tot de noodzaak van hedendaagse, krachtige dans, verankerd in emotie maar altijd drager van reflectie en hoop. Zijn sterke expressie maakt hem universeel en vindt gehoor in verschillende continenten. Elke creatieperiode vindt deels plaats in Afrika en deels in Europa.

Voor Serge Aimé Coulibaly betekent dans een maatschappelijk engagement. Hij stelt de dagelijkse realiteit en de maatschappelijke evoluties in vraag en deelt dat onderzoek met zijn publiek. In zijn werk onderzoekt hij het snijvlak tussen persoonlijkheid en betrokkenheid, de spanning tussen enerzijds wat het individu beleeft of wil zeggen en anderzijds wat het engagement voor een betere wereld aan dat individu oplegt. Vanuit zijn engagement ontwikkelde hij een creatieproces dat vertrekt vanuit het dualiteitsprincipe. Iedere beweging die het lichaam doorkruist, kent een tegengestelde. Iedere vorm van energie gaat gepaard met een tweede vorm. Hierdoor komen lichaam en geest in een staat waarin intuïtie en urgentie het overnemen.

CN D Canal virtuel: Serge Aimé Coulibaly over zijn projecten “Wakatt” & “Fitry”, met inleiding door Dominique Hervieu (Maison de la Danse Lyon)

Serge Aimé vertelt over Wakatt, Fitry en Africa Simply The Best:

Serge Aimé Coulibaly ontvangt de Prix d’honneur uit de handen van Alain Platel op de uitreiking van de Golden Afro Artistic Awards

Kalender


Datum Groep Productie Locatie Organisatie
14-01-2023 Serge Aimé Coulibaly Wakatt Aveiro (PT)

Teatro Aveirense

18-01-2023 Serge Aimé Coulibaly Wakatt Kortrijk (BE)

Schouwburg Kortrijk

21-01-2023 Serge Aimé Coulibaly Wakatt Sankt-Pölten (AT)

Festspielhaus Sankt-Pölten

26-02-2023 Serge Aimé Coulibaly Fitry Freiburg (DE)

Theater Freiburg

28-03-2023 Serge Aimé Coulibaly Kalakuta Republik Ludwigshafen (DE)

Theater im Pfalzbau

06-04-2023 Serge Aimé Coulibaly Wakatt Vitry-sur-Seine (FR)

Théâtre Jean-Vilar

12-04-2023 - 13-04-2023 Serge Aimé Coulibaly Wakatt Lorient (FR)

Théâtre de Lorient

25-05-2023 - 26-05-2023 Serge Aimé Coulibaly Wakatt Strasbourg (FR)

Le Maillon – présenté avec Pôle Sud

17-08-2023 - 18-08-2023 Serge Aimé Coulibaly C la vie Berlin (DE)

Tanz im August
WORLD PREMIERE